Prerada ribe

Krajem 2012. u Zadru je otvoren novi pogon opremljen najnovijom tehnologijom za sortiranje i preradu ribe. Objekt je u potpunosti sagrađen prema načelima dobre proizvođačke i higijenske prakse (GMP; Good Manufacture Practice) za ribarsku industriju. Krajnjim korisnicima tako pruža sigurnost da će konzumirati zdravstveno ispravan i kvalitetan proizvod top svježine.
 
Riba se sortira odmah nakon izlova, a nakon sortiranja, ovisno o narudžbama, pakira se u stiroporske kašete i šalje svježa na tržište ili se prerađuje u svježe filete, pakiranu ribu, dimljenu i mariniranu ribu. Dimljenje i mariniranje proizvoda vrši se klasičnim tradicionalnim metodama bez upotrebe umjetnih dodataka i konzervansa.

 

Pogon je opremljen strojem za pakiranje ribe u kontroliranu MAP atmosferu (Modified Atmosphere Packaging) i IQF sustavom za smrzavanje ribe (individually quick-frozen / metoda pojedinačnog smrzavanja).

Primjenom svih navedenih proizvodnih standarda, zadržavamo visoku kvalitetu i svježinu naše ribe, bez primjene bilo koje vrste konzervansa, te se na taj način zatvara krug između uzgoja i otpreme najsvježije ribe na Jadranu.