povratak

Cromaris dobio pravo korištenja znaka Živjeti zdravo

Živjeti zdravo nacionalni je javnozdravstveni projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojem je cilj promicanje zdravlja i stvaranje potencijala za dobro zdravlje prije nego što se pojave zdravstveni problemi ili ugroženost zdravlja. Riječ je o programu promocije pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti radi prevencije debljine, očuvanja i unaprjeđenja mentalnog te spolnog i reproduktivnog zdravlja.
 
U sklopu aktivnosti vezanih uz zdravlje i prehranu, Hrvatski zavod za javno zdravstvo onim proizvodima koji zadovoljavaju kriterije propisane od strane Zavoda dodjeljuje jamstveni žig "Živjeti zdravo", a s kojim se želi dodatno informirati potrošače i pružiti im mogućnost olakšanog izbora hrane čiji je sastav preporučljiv za pravilnu prehranu.
 
Cromaris svježa riba ispunila je specifične kriterije propisane za sirovu ribu, a ti su da sadržaj zasićenih masnih kiselina može biti najviše 4g/100g te sadržaj soli najviše 1g/100g.
 
Time je Cromaris svježa riba dodatno dokazala da je izvrstan izbor kao dio zdrave i uravnotežene prehrane.
 
U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije u Gradskoj knjižnici Zadar je 23. travnja 2018. održana 18. konferencija "Živjeti zdravo". Konferencija je predstavljala službeni početak provedbe aktivnosti "Živjeti zdravo" u Zadarskoj županiji prilikom koje je dr.sc Lea Pollak, voditeljica Odsjeka za dodatke prehrani i dijetetske proizvode HZJZ-a, uručila tvrtki Cromaris d.d. plaketu znaka Živjeti zdravo koju su zavrijedili Cromaris proizvodi na temelju navedenih kriterija.
 
Više o Cromaris certifikatima saznajte na linku.

 

Autor fotografije: Gradska knjižnica Zadar