ADRIS grupa

Adris grupa jedna je od vodećih hrvatskih i regionalnih kompanija te lider po kriterijima profitabilnosti, kompetitivnosti i inovativnosti. Utemeljena 2003. godine, baštini 130–godišnju tradiciju Tvornice duhana Rovinj, u čijem se povijesnom tvorničkom kompleksu u središtu Rovinja nalazi sjedište ove moderne kompanije. Adris je svoju snagu i tržišnu prednost gradio na težnji da bude prvi, bolji, drugačiji i inovativniji od konkurencije.
 
Poslovanje Adris grupe u posljednjih deset godina obilježio je snažan rast svih ključnih pokazatelja poslovanja. Prihod Grupe u tom je razdoblju narastao za više od pet puta, dobit za 10 puta, a kapital za gotovo 20 puta. Tržišna vrijednost dionica Adris grupe povećana je za više od 100 puta. Adris grupa danas posluje s godišnjim prihodom većim od šest milijardi kuna. Potvrđuje se i kao najznačajniji nacionalni investitor, kapital koji stvara ostaje u Hrvatskoj, pomaže razvoju gospodarstva u zemlji i regiji te otvara nova radna mjesta. U dvadeset godina Adris je investirao više od milijardu eura, od čega u turizam više od 400 milijuna eura. Daljnji rast i razvoj Adris grupe temelji se na tri perspektivna i dugoročno održiva posla – turizmu, proizvodnji zdrave hrane i industriji osiguranja.
 
Maistra
Turistički dio poslovanja Adris grupe predvodi Maistra. U kontekstu hrvatskog turizma, Maistra zauzima značajno mjesto upravljajući s 14 posto noćenja ostvarenih u Istri, odnosno četiri posto noćenja ostvarenih u Republici Hrvatskoj. S turističkim objektima smještenim na prestižnim lokacijama u Rovinju, Vrsaru i Dubrovniku, Maistra je na pravom putu postati prvoklasnim i prepoznatljivim hospitality brendom u internacionalnim okvirima. Uz luksuzne hotele Monte Mulini, Lone, Eden i Adriatic, Maistra će tržištu uskoro predstaviti hotel najviše razine ponude - Grand Park hotel.
 
Cromaris
Objedinjavanjem nekoliko manjih domaćih tvrtki za uzgoj i preradu ribe u novu tvrtku Cromaris sa sjedištem u Zadru, Adris grupa je u 2009. ozbiljno zakoračila na područje marikulture i uzgoja plemenite bijele ribe. U razvoj kompanije Adris je uložio više od milijardu kuna, rezultat čega je snažan rast svih poslovnih pokazatelja, otvaranje novih tržišta, širenje proizvodnog portfelja i daljnja tehnološka i proizvodna unapređenja. U idućem razdoblju planirana je investicija od dodatnih 350 milijuna kuna. Cromaris je danas vodeći hrvatski i sedmi proizvođač brancina i orade u svijetu, ostvaruje prosječni godišnji rast od 20 posto, a više od 80 posto svojih prihoda realizira na tržištima Europske unije. U posljednjih šest godina prodaja se povećala gotovo šest puta, a proizvodnja gotovo osam puta.
 
Croatia osiguranje
Adris grupa je početkom 2014. godine postala vlasnikom vodeće te najstarije hrvatske osiguravateljne kuće - Croatia osiguranja. Adrisov snažan iskorak u industriju osiguranja potvrda je namjere nastavka ulaganja u Hrvatskoj, ali i težnje da daljnjim ulaganjima i odgovornim upravljanjem, Croatia osiguranje izraste u regionalnog osiguravateljnog lidera koji je konkurentan i na globalnom tržištu. Nakon revitalizacije poslovanja tvrtke očekuje se snažniji iskorak u regiju.
 
Utjecaj Adris grupe na gospodarski, kulturni i društveno odgovorni razvoj osobito je vidljiv u pokretanju jedinstvenog programa zapošljavanja mladih i obrazovanih ljudi - Budućnost u Adrisu te djelovanju Zaklade Adris. Od svog osnutka, Zaklada Adris je kroz devet natječajnih ciklusa dodijelila 50 milijuna kuna raznolikim i vrijednim projektima te je dodijelila više od dvije stotine stipendija.
 
Više informacija potražite na službenoj stranici: http://www.adris.hr